Merkzetterl
Das Merkzetterl ist leer.
Das Einkaufssackerl ist leer.
Kostenloser Versand möglich
Kostenloser Versand möglich
Bitte warten - die Druckansicht der Seite wird vorbereitet.
Der Druckdialog öffnet sich, sobald die Seite vollständig geladen wurde.
Sollte die Druckvorschau unvollständig sein, bitte schliessen und "Erneut drucken" wählen.

Literature and Meat Since 1900

BuchGebunden
Verkaufsrang18791inLiteraturwissenschaft
EUR142,99

Beschreibung

This collection of essays centers on literary representations of meat-eating, bringing aesthetic questions into dialogue with more established research on the ethics and politics of meat. From the decline of traditional animal husbandry to the emergence of intensive agriculture and the biotechnological innovation of in vitro meat, the last hundred years have seen dramatic changes in meat production. Meat consumption has risen substantially, inciting the emergence of new forms of political subjectivity, such as the radical rejection of meat production in veganism. Featuring essays on both canonical and lesser-known authors, Literature and Meat Since 1900 illustrates the ways in which our meat regime is shaped, reproduced and challenged as much by cultural and imaginative factors as by political contestation and moral reasoning.
Weitere Beschreibungen

Details

ISBN/EAN978-3-030-26916-6
ProduktartBuch
EinbandGebunden
Erscheinungsdatum08.11.2019
Auflage1st ed. 2019
Seiten272 Seiten
SpracheEnglisch
Artikel-Nr.15940009
Weitere Details

Reihe

Unser Service

  • ÖSTERREICHWEIT VERSANDKOSTENFREI FÜR BESTELLUNG AB 20 EUR!
  • Filialverfügbarkeit ist bei lagernden Titeln ersichtlich
  • Abholung in einer unserer Buchhandlungen
  • 30 Tage Rücktrittsrecht

Lieferbarkeit

Der angebotene Artikel ist in der Regel innerhalb 48 Stunden versandfertig. Sollte es wider Erwarten nicht so sein, erhalten Sie eine Benachrichtigung.
Achtung Schulartikel (Lehrbücher/Lösungshefte) können eine längere Lieferzeit haben.

Bewertungen

Autor

Seán McCorry is Honorary Research Fellow in English Literature at the University of Sheffield, UK. He is currently working on his first monograph on technology and species difference in postwar culture. He is co-founder of ShARC (Sheffield Animal Studies Research Centre).

John Miller is Senior Lecturer in Nineteenth-Century Literature at the University of Sheffield, UK. His books include Empire and the Animal Body (2012) and (with Louise Miller) Walrus (2014). He is co-editor of Palgrave Studies in Animals and Literature, co-director of ShARC (Sheffield Animal Studies Research Centre) and Deputy Chair of ASLE-UKI (Association for Study of Literature and the Environment, UK & Ireland).