Merkzetterl
Das Merkzetterl ist leer.
Das Einkaufssackerl ist leer.
Kostenloser Versand möglich
Kostenloser Versand möglich
Bitte warten - die Druckansicht der Seite wird vorbereitet.
Der Druckdialog öffnet sich, sobald die Seite vollständig geladen wurde.
Sollte die Druckvorschau unvollständig sein, bitte schliessen und "Erneut drucken" wählen.
White Wine Enology
ISBN/GTIN

White Wine Enology

Advanced Winemaking Strategies for Fine White Wines: Optimizing Shelf Life and Flavor Stability of Unoaked White Wines
BuchGebunden
Verkaufsrang40137inEssen und Trinken
EUR71,95

Beschreibung

White Wine Enology is dedicated exclusively to the making of unoaked white wines, the largest segment of the global white wine market, and focuses its attention on flavor preservation rather than strategies which seek to obtain short-lived quality benefits. In doing so, the author, for the first time in a single volume, addresses one of the most important issues of white wine enology-improving the limited shelf life of the vast majority of these wines-and shows how different white wine making is from red.Due to the complex chemical process of white wine aging that goes well beyond oxidative aging, the book has a strong focus on sensory analysis throughout: the flavor-active compounds responsible for aging-related faults are specified, and the chemical mechanisms of their formation are identified. Building upon these foundations, Schneider guides the reader through the entire process of vinification-from the crush pad, through all the phases of juice processing, wine stabilization, bottling and storage-clearly defining what measures to take, and what to avoid in order to mitigate aging reactions and to improve flavor stability.While this book is a deep treatment of the scientific fundamentals of wine aging, it also examines typical engineering issues common to the practice. Numerous practical hints and technical details of hands-on winery work round out the picture, and provides a valuable insight into the inherently cross-disciplinary nature of fine white winemaking and a holistic view of one of the most fascinating fields of contemporary enology.
Weitere Beschreibungen

Details

ISBN/EAN978-1-935879-14-5
ProduktartBuch
EinbandGebunden
Erscheinungsdatum18.11.2019
Seiten242 Seiten
SpracheEnglisch
Artikel-Nr.31056069
Weitere Details

Unser Service

  • ÖSTERREICHWEIT VERSANDKOSTENFREI FÜR BESTELLUNG AB 20 EUR!
  • Filialverfügbarkeit ist bei lagernden Titeln ersichtlich
  • Abholung in einer unserer Buchhandlungen
  • 30 Tage Rücktrittsrecht

Lieferbarkeit

Der angebotene Artikel ist in der Regel innerhalb 48 Stunden versandfertig. Sollte es wider Erwarten nicht so sein, erhalten Sie eine Benachrichtigung.
Achtung Schulartikel (Lehrbücher/Lösungshefte) können eine längere Lieferzeit haben.

Bewertungen

Autor